Όροι χρήσης διαδικτυακού τόπου

Οι πληροφορίες που διακινούνται στο παρόν διαδικτυακό τόπο διατίθενται στους χρήστες για αυστηρά προσωπική χρήση και μόνον για πληροφοριακούς και όχι για εμπορικούς σκοπούς. Τα στοιχεία δε που εμπεριέχονται στις ιστοσελίδες της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προστατεύονται νομικά από κάθε πράξη προσβολής πνευματικής ιδιοκτησίας ή εμπορικού σήματος ή αθέμιτου ανταγωνισμού και απαγορεύεται η χρήση, αναπαραγωγή ή επαναδημοσιευσή τους, ολική ή μερική, με οποιοδήποτε άλλο μέσο, ηλεκτρονικό ή έντυπο χωρίς τη γραπτή άδεια της εταιρίας ή του κατόχου των πνευματικών δικαιωμάτων.

  • SOS 1075

Υπηρεσίες

Διαδικασία διέλευσης Υπέρβαρων / Υπερμεγεθών Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους επαγγελματίες χρήστες του αυτοκινητόδρομου, προχώρησε στην αναβάθμιση του συστήματος έκδοσης των Ενημερώσεων Δυνατότητας Διέλευσης Υπέρβαρων/ Υπερμεγεθών Οχημάτων και Μηχανημάτων Έργου.

Με το νέο σύστημα επιτυγχάνεται ταχύτερη διεκπεραίωση των δελτίων ενημέρωσης με αποτέλεσμα τη δυνατότητα αποστολής των ενημερώσεων αυθημερόν.

Η διαδικασία που ακολουθείται για τη διέλευση υπέρβαρων/ υπερμεγεθών οχημάτων και μηχανημάτων έργου από το τμήμα Ράχες – Κλειδί του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ είναι η ακόλουθη:

1) Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερώνει την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (τουλάχιστον 1 εργάσιμη ημέρα πριν από την ημερομηνία διέλευσης) για τη διέλευση του οχήματος από το τμήμα Α/Κ Ραχών – Α/Κ Κλειδίου, στέλνοντας συμπληρωμένο το Δελτίο Ενημέρωσης στο fax: 2410 741435 από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00 έως 15:00). Δελτία που λαμβάνονται μετά τις 15:00 θα πρωτοκολλούνται την επόμενη εργάσιμη μέρα.

2) Δελτία Ενημέρωσης για διελεύσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας, απαντιούνται αυθημερόν. Δελτία Ενημέρωσης για διελεύσεις σε ημερομηνία μεταγενέστερη της τρέχουσας εβδομάδας, απαντιούνται την Παρασκευή πριν την εβδομάδα διέλευσης.

3) H Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα αποστέλλει το έντυπο Ενημέρωσης Δυνατότητας Διέλευσης μέσω fax στον ενδιαφερόμενο, όπου:
i. Εφόσον είναι δυνατή η διέλευση του οχήματος τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα αναφέρονται οι επιτρεπόμενες ώρες διέλευσης του οχήματος από το τμήμα Α/Κ Κλειδίου – Α/Κ Ραχών.
ii. Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η διέλευση του οχήματος, θα αναφέρονται οι λόγοι.

4)Την ημέρα της διέλευσης, ο οδηγός του οχήματος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινητοδρόμου (ΚΔΑ) στο τηλέφωνο: 2410 741440 (τουλάχιστον 1 ώρα πριν εισέλθει στο τμήμα Α/Κ Ραχών – Α/Κ Κλειδίου) αναφέροντας τον αριθμό πρωτοκόλλου MOS_ΧΧΧΧ, ώστε το ΚΔΑ να λαμβάνει όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

5)Κατά τη διέλευση του οχήματος από τους Σταθμούς Διοδίων, ο Εισπράκτορας Διοδίων θα ζητά από τον οδηγό του υπερμεγέθους οχήματος τον αριθμό πρωτοκόλλου (MOS) του εντύπου Ενημέρωσης Δυνατότητας Διέλευσης και θα ενημερώνει άμεσα το ΚΔΑ. Παράλληλα θα ζητά από τον οδηγό να αναμένει στη λωρίδα μέχρι να επαληθευτεί η δυνατότητα διέλευσης από το ΚΔΑ (μέσος χρόνος 1 λεπτό).

Με την εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας επιτυγχάνεται η καλύτερη εξυπηρέτηση των επαγγελματιών χρηστών και παράλληλα ενισχύεται η ασφάλεια της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.

Διευκρινίζεται ότι η Ενημέρωση Δυνατότητας Διέλευσης ΔΕΝ αποτελεί άδεια διέλευσης και δεν υποκαθιστά την προβλεπόμενη από το άρθρο 53 του Κ.Ο.Κ., άδεια διέλευσης υπέρβαρου – υπερμεγέθους οχήματος/ μηχανήματος έργου.

Η Ενημέρωση Δυνατότητας Διέλευσης παρέχεται ως υπηρεσία ενημέρωσης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προς τους επαγγελματίες χρήστες σχετικά με τη δυνατότητα διέλευσης υπέρβαρων – υπερμεγεθών οχημάτων/ μηχανημάτων έργου, σύμφωνα με τις προγραμματισμένες εργασίες και τις υφιστάμενες κυκλοφοριακές συνθήκες στον αυτοκινητόδρομο.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 2410 741440.

Συμπληρώστε και αποστείλετε με FAX τα παρακάτω έντυπα :

Θέσεις Διανυκτέρευσης

ΣΕΑ Θέση Διανυκτέρευσης
ΑΛΜΥΡΟΥ Φορτηγά 12 – Λεωφορεία 5 ανά κατεύθυνση
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ Φορτηγά 5 – Λεωφορεία 5 ανά κατεύθυνση
ΣΚΟΤΙΝΑΣ Φορτηγά 12 – Λεωφορεία 6 ανά κατεύθυνση
ΚΟΡΙΝΟΥ Φορτηγά 20 – Λεωφορεία 6 ανά κατεύθυνση

ΕΣΠΑ

espa logo new 2017

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της, την δυνατότητά σας να επικοινωνήσετε μαζί μας, να δημιουργήσει στατιστικά για την χρήση της και να παρέχει πληροφορίες από τρίτους.